Art Point Centar
 
AGM Vaša internet knjižara
 
Untitled Document
BOJE
 
SLIKARSKA PLATNA
 
POMOĆNA SREDSTVA
 
KISTOVI
 
OPREMA I PRIBOR
 
PAPIRI
 
 
 
BOJE, hobby boje
 

UNIVERZALNE BOJE I BOJE ZA STAKLO ( hobby boje )

 Za oslikavanje različitih predmeta čija površina izvorno nije predviđena za slikanje, koriste se univerzalne boje. One se mogu nanositi na sve tvrde podloge koje mogu biti i potpuno glatke (kamen, metal, staklo). Univerzalne boje su otporne pa se njima mogu ukrašavati i upotrebni predmeti.

 


Staklo se može oslikavati univerzalnim bojama, ali ako želimo zadržati transparentnost materijala, treba koristiti i transparentne boje. Najčešće se staklo oslikava tehnikom koja oponaša tehniku vitraja – konturnom bojom( 12 neutralnih nijansi u tubama s aplikatorom ) se izradi crtež, a transparentnom bojom ( 18 boja u bočicama od 50ml) se popunjavaju površine koje će propuštati svjetlost.

  • Za privremene dekoracije na staklu, koriste se posebne boje kojima se radi na foliji, a na staklo se prenosi gotova slika, koja uz njega prianja. Nakon uklanjanja slike ne ostaju tragovi.

Boje u spreju su također pogodne za dekoriranje upotrebnih predmeta od drveta, kože, kamena, papira. U redovnoj prodaji imamo 12 nijansi kvalitetnih boja koje dobro prianjaju uz podlogu i ne osipaju se.

Proizvođači: ROYAL TALENS, LEFRANC & BOURGEOIS


 
 
 
Copyright Agm d.o.o. 2009