Art Point Centar
 
AGM Vaša internet knjižara
 
Untitled Document
BOJE
 
SLIKARSKA PLATNA
 
POMOĆNA SREDSTVA
 
KISTOVI
 
OPREMA I PRIBOR
 
PAPIRI
 
 


Art Point Centar
je otvoren krajem 1998. godine i namijenjen je svima onima koji se bave likovnom umjetnošću. Prvi je to galerijski prostor u Zagrebu u kojem su uspješno spojene dvije, naizgled oprečne, djelatnosti. U istom se prostoru  prodaje materijal potreban za realizaciju umjetničkog djela i istovremeno se izlažu vrhunska ostvarenja suvremenih umjetnika. Mogućnost da se vidi, pa i kupi materijal od kojega nastaje vrhunsko umjetničko djelo, nimalo ne umanjuje njegovu vrijednost. Naprotiv, upravo naglašava da su talent i kreativnost autora ključni za stvaranje pojedinog djela, a tehnika kojom se ono ostvaruje je sporedan, iako nezaobilazan element.

U siječnju 1999. godine, izložbom slika Ede Murtića,  započeo je niz izložbi koji bez prekida traje do danas. U Art Point Centru su izlagali naši najpoznatiji autori (Ivo Šebalj, Dalibor Jelavić, Bane Milenković, Munir Vejzović, Zdenka Pozaić, Ratko Petrić, Oto Reisinger, Duško Šibl i još šezdesetak drugih) i tako omogućili da njihova djela vide i oni koji nisu namjeravali ići u muzej ili galeriju. 
AGM  je tako doveo visoku umjetnosti na nivo izloga, omogućio da slučajni posjetitelj izbliza vidi vrhunske umjetnine pa čak i upozna slavnoga autora, dao je priliku da se proširi krug onih koji sudjeluju u kulturnom životu grada, makar samo kao promatrači.
S ciljem promoviranja umjetnosti i privlačenja što šireg sloja publike, u Art Point Centru se sada, uz izložbe vrhunskih likovnih profesionalaca, organiziraju i izložbe popularnih glazbenika koji slikaju, a priređuju se i druga događanja koja populariziraju kulturu i umjetnost.


 


Copyright Agm d.o.o. 2009