userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Obnova znanja nakon potresa: S knjigama o Zagrebu upoznaj bolje svoje grad!

Zagreb se obnavlja onakon potresa, a AGM nudi neka svoja izdanja s kojima ćemo pobliže upoznati ovaj grad i s kojima nećemo ostati izolirani.

Jedna od najpopularnijih knjiga o Zagrebu Stari Zagreb od vugla do vugla, u kojoj autor-novinar Branko Špoljarić svakodnevno priča kratke dvije-tri minutne priče o zagrebačkim ulicama i trgovima, nedavno je doživjela reprint izdanje i ponovno je vrlo tražena.

Druga je također vrlo popularna knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku Zagreb - arhitektonski atlas. Dr. Dragan Damjanović na 253 kartice popraćene brojnim ilustracijama najpoznatijih i najvrjednijih zagrebačkih arhitektonskih rješenja, analizira kroz vrijeme i stilove sve one građevine koje su od dva odijeljena naselja, Gradeca i Kaptola, stvarale buduću gradsku cjelinu...

 

Knjiga Usnuli Čuvari grada Zagreba ili fantastični bestijarij opisuje 16 motiva (tema) koje prepoznajemo na pročeljima zagrebačkih palača. Tu se Zagreb predstavlja u manje poznatoj likovno-arhitektonskoj i kulturno-povijesnoj raskoši..

Više o tim knjigama čitaj OVDJE...

 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji