userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Godina čitanja: Nagradit će se najbolje knjižare

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Hrvatskoj. Natječaj je organiziran u sklopu Godine čitanja, u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara. Vrednovanje će se odvijati u dva kruga: internetskim glasovanjem publike putem mrežne stranice Godine čitanja, na kojoj će se objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice, te prema mišljenju povjerenstva sastavljenog od relevantnih stručnjaka i kulturnih djelatnika koji će tijekom šest mjeseci obići sve prijavljene knjižare.

Posebno povjerenstvo ocjenjivat će knjižare po ovim kriterijima:  ponuda u knjižari (raznovrsnost ponude knjiga, zastupljenost časopisne produkcije, udžbenička ponuda, neknjižna ponuda (papirnica i medijateka), poslovanje knjižare (podmirivanje obaveza prema dobavljačima i zaposlenicima;  programi privlačenja kupaca, uređenje prostora knjižare, aktivnost na internetu iitd.).

"Nastavkom redovitog provođenja ovog Javnog poziva svake godine ćemo zasluženu pozornost javnosti skrenuti prema knjižarama te donijeti dašak zdravog natjecateljskog duha među njima", ističe se u priopćenju iz Ministarstva kulture i medija. 

Više OVDJE...
 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji