userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Bandića

U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba i predsjednika Skupštine Zagrebačkog holdinga Mlana Bandića. Komemoraciji je zbog epidemioloških razloga nazočilo oko 150 uzvanika, ali je građanstvo tijek komemoracije moglo pratiti na vanjskom videozidu.

Govorili su Bandićev dugogodišnji prijatelj Ratko Maričić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te Jelena Pavičić Vukičević, Bandićeva zamjenica i sadašnja v. d. gradonačelnica. Ona je u svom govoru kazala da se "nećemo više nikad moći veseliti njegovom društvu, smijati se njegovu humoru. Napustio nas je jedan od najvećih među nama. Njegovo ime će zlatnim slovima biti upisano u povijest našega grada. Političar je koji je svojim djelovanjem obilježio suvremenu povijest, a svojim talentom postao najveći nakon utemeljitelja države Franje Tuđmana."

Na početku komemoracije Zagrebačka filharmonija izvela je Adagio for Strings Samuela Barbera, a nakon oproštajnih govora izvedena je skladba Zagreb, tak imam te rad te je prikazan video o životu i djelu gradonačelnika Bandića.

 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji