userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Uskoro Noć knjige

Uskoro oočekujemo Noć knjige, koja će se održati od 22. do 25. travnja. U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) ta se manifestacija održava već 11. put, a cilj je okupiti izdavače koji će svojim čitateljima ponuditi izdanja po povoljnijoj cijeni.

Organizatori za Noć knjige nude temu slobode, odnosno knjige kao prostora slobode. Pozivaju nakladničku javnost da istraži pojam slobode, u čitavoj lepezi njezinih mogućih značenja i manifestacija - pravo na slobodu samoodređenja, mišljenja, izražavanja, kretanja... i u konačnici življenja na način koji odabiremo.

Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.Ovo je datum kad se slavi radost čitanja knjiga, te druženje uz knjigu i čitanje.

Više o Noći knjige čitajte OVDJE…

OSTALE NOVOSTI

Pošalji