userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Veliki popusti za nove AGM-ove naslove

Od 15. listopada do 15. studenoga traje Mjesec hrvatske knjige, a u sklopu njega organizira se manifestacija pod nazivom Knjiga svima i svuda, od 9. do 14. studenoga, koja na jednomu mjestu okuplja najnovije naslove svih većih hrvatskih nakladnika, među njima i Holdingova podružnica AGM.  Riječ je o online promociji tri naslova od svakog nakladnika, koji se mogu nabaviti po promotivnoj, interliberskoj cijeni. AGM predstavlja svoja tri nova naslova – Alkar (strip), Ne(pre)poznata Hrvatska i intrigantna knjiga pod naslovom Usta širom zatvorena.  Evo o svakoj knjizi ponešto

Alkar, pripovijetka Dinka Šimunovića doživjela je svoju verziju u stripu, koji je nacrtao Josip Jukić, umjetnik podrijetlom iz cetinskoga kraja. Riječ je o projektu koji je izdavačka kuća AGM zamislila kao jedan u nizu lektirnih naslova u formi stripa. Strip nudi i multimedijski sadržaj - ima četiri video zpisa - kojemu pristupate putem aplikacije za očitavanje QR kodova ili putem aplikacije za fotografiranje na vašem pametnom telefonu, koje vas vode na odgovarajuću Youtube poveznicu. Besplatnu aplikaciju za očitavanje QR kodova možete pronaći na App Storeu (za korisnike Apple iOS uređaja) ili na Google Play Storeu (za korisnike Android uređaja).

Ne(pre)poznata Hrvatska je knjiga o planinskim vrhovima, autora Nikice Talana. Kako se kaže u predgovoru knjige, ona nije odveć deskriptivna kako kakav planinarski vodič, a nije ni odveć poetska. Planinaru može poslužiti kao koristan putni savjetnik, a za neplaninara je najvažnije to što mu dočarava mnoge manje poznate krajeve naše domovine. Ova knjiga čitateljima proširuje vidokrug, ali ga i zabavlja.  Autor obilazi hrvatske poznate i nepoznate planinarske vrhove, i to uvijek u solo aranžmanu te zapisuje “putositnice” na bajkovit i vrlo duhovit način. Osobitu pozornost privući će dodatak knjizi - multimedijski sadržaj. Autor je odabrao 156 planinarskih vrhova sa sličicama, uz koje je objavljen QR kod. Skenirajući mobitelom QR kod otvorit će vam se videozapis s te planine i poboljšati vam doživljaj knjige.

Usta širom zatvorena, autora Ivice Miškulina, knjiga je koja je posvećena onima koji se ne daju ušutkati, kako piše na početku najnovijeg izdanja AGM-a. Osnovna tema knjige jest poblematika prava na slobodno izražavanje mišljenja u zadnjem desetljeću komunističke Jugoslavije. Autor si postavlja pitanja poput ovih: Kako je u to vrijeme bilo moguće proglasiti državnim neprijateljem čovjeka čije riječi nisu nikoga uvrijedile? 

Dakle uskoro slijede sajamske cijene tih triju naslova pa iskoristite priliku… 

 

Više o manifestaciji OVDJE...

 

 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji